Lunchmenu

Voorgerecht + Hoofdgerecht

Wekelijks stellen wij u een lunchmenu voor, dagelijks geserveerd tussen 12 en 14 uur en dit per tafel voor het ganse gezelschap en niet op officiële feestdagen.

Voorgerecht: 

Traag gegaarde zalm in’t groen

Tussengerecht: 

Bladerdeeg “Florentine” met gepocheerd ei, spinazie, mousselinesaus
(Supplement: € 15,-)

Hoofdgerecht:

Kalfsstoofpotje, wortelen, paddenstoelen, erwten, zilveruitjes, peterselie-aardappelen

/ € 39,-

Starters
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 6ST / 26
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 9ST / 37
Carpaccio van rode tijgergarnaal / 26

avocado, lente ui, piment 

TATAKI VAN TONIJN / 30

komkommer, edamame, crème van sesam, ponzo vinaigrette

Gemarineerde zeebaarsfilet / 25

mango, panna cotta van koriander, groene kerrie

VITELLO TONNATO / 23
Groene en witte asperges/ 25

Mangalica ham, groene kruiden, gepekelde ui

Kalfstartaar/ 23

koolrabi, rode biet, jus van Parmezaan

Paleta “Iberico Bellota” / 30

24 maanden gerijpt

RUNDSCARPACCIO BLACK ANGUS / 22

olijven, parmezaan, notensla

IMPERIAL HERITAGE CAVIAR / 35 OF 85

oscietra 10g of 30g, blini, zure room

Aspic met seizoengroenten / 21

gepekelde radijs, groene kruiden

Open ravioli vegi / 23

seizoengroenten, groenten jus, geitenkaas, rucola

Asperges vegi/ 24

“Vlaamse wijze” of met mousselinesaus

VISSOEP / 17

toast, rouille

HUISBEREIDE GARNAALKROKETTEN / 26

gefrituurde peterselie, citroen

GEBAKKEN KALFSHERSENEN / 20

hazelnootboter, kappers

MERGPIJP UIT DE OVEN / 20

met mosterd, toast

* Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen.

Main dish
TATAKI VAN TONIJN / 39

quinoa, komkommer, edamame, crème met sesam, ponzu vinaigrette

PALING IN ’T GROEN / 38

groene kruiden

Asperges / 25

“Vlaamse wijze” of met mousselinesaus, natuuraardappelen

Open ravioli / 29

seizoen groenten, groenten jus, geitenkaas

Kabeljauw / 36

stoofpotje van asperges en zeekraal, witte wijnsaus, natuuraardappelen

SLIPTONGEN MEUNIÈRE / 42

verse tartaarsaus, slaatje, frieten of puree

Gebakken rogvleugel / 36

kappers, hazelnootboter, trostomaat, spinazie/doperwtenpuree

BOUILLABAISSE ”SILO’S” / 39

rouille, toast

VOL-AU-VENT VAN HOEVEKIP / 26

mousselinesaus, sla, frieten

VOL-AU-VENT “ROYALE” / 38

kalfszwezeriken, mousseline, sla, frieten

Lamsfilet / 38

lamszwezerik, tuinbonen, jonge wortel, lamsjus met munt

Anjou duif “Clamart / 44

jonge erwtjes, sucrine sla, kasteelaardappelen, Portosaus

GEBAKKEN KALFSZWEZERIKEN / 43

asperges, gepekelde beukenzwammen, kasteelaardappelen, jus met asperges

STEAK TARTAAR / 27

sla, frieten

ONGLET BORDELAISE / 32

mergpijp, sla, frieten (enkel bleu gebakken)

FILET PUR SIMMENTHALER (DIERENDONCK) / 43

saus naar keuze*, sla, frieten

* Sauzen: Béarnaise – Bordelaise – Peperroom – Choron – Champignonroom – Vleesjus – Kruidenboter

**Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen. Bent u allergisch aan bepaalde ingrediënten, meld het ons. Onze gerechten kunnen mogelijk sporen bevatten van wettelijke allergenen. De samenstelling van de gerechten kan variëren. Dank voor uw begrip.

Dessert

CRÈME BRÛLÉE / 9

(wijn sugg.: Lustau Sherry East India: 9.00)

BRUSSELSE WAFEL, CHOCOLADESAUS, SLAGROOM, VANILLE ROOMIJS / 13

(wijn sugg.: Lagafe Maury Gr.: 10.00)

Rabarber, vlierbloesem, basilicum, pistache ijs/ 13

(wijn sugg.: Lafage rivesaltes hors d’age: 10.00)

Panna cotta van tonka, citrus, chocolade, chili, yoghurt  / 13

(wijn sug.: “Coup de coeur” – Gros maseng: 7.00)

Mascarpone mousse, lange vingers (tiramisu), Baileys ijs / 13

(wijn sugg.: Lustau Sherry East India: 9.00)

DAME BLANCHE, À LA MINUTE AFGEDRAAID EN VOOR U AAN TAFEL GESERVEERD / 13

(wijn sugg.: Lagafe Maury Gr. : 10.00)

COUPE “COLONEL” / 13

citroensorbet – Wodka 42 Below

SABAYON MET MARSALA, VANILLE ROOMIJS / 13.00

(wijn sug: Lafage Rivesaltes hors d’age: 10.00)

KAASBORD “VAN TRICHT” / 16

(wijn sugg.: Lustau Sherry East India: 9.00)

We still don’t understand what a wine stopper is for.

Wijn heeft een centrale plaats gekregen in Silo’s. In het midden van de zaal om precies te zijn. Daar staat de monumentale wijnkamer, waarin alle wijnen die door Dimitri Cuypers geselecteerd werden, in optimale omstandigheden bewaard worden.

Een andere troef bij Silo’s is de uitstekende wijnselectie waarvan de meeste wijnen bovendien per glas te verkrijgen zijn dankzij het Vin Au Verre system.

Alle wijnen die in Silo’s geschonken worden kunnen bovendien ook aangekocht worden om ze thuis in uw vertrouwde omgeving te degusteren.

Maandag - Vrijdag middag 12u - 14u
(sluiting rond 15u30)
avond 18u00 - 20u30
(sluiting rond 23u30)
Zaterdag middag gesloten
avond 18u00 - 20u30 (sluiting rond 23u30)
Zondag een hele dag gesloten

© 2023 Silo’s | BE 0564.806.650 | Privacybeleid | By Publiplus