Selecteer een pagina

Silo’s, Boortmeerbeek

Toegankelijke klassiekers en gedurfde creaties, opgediend in een oude graanopslagplaats.

HET RESTAURANT Silo’s werd ondergebracht in de oude graanopslagplaats van Boortmeerbeek, een overweldigend kader: groot, industrieel én gezellig.

AAN HET FORNUIS Silo’s is een project van Danny Vanderschueren (van het voormalige Mechelse restaurant Folliez) en Danny De Landtsheer (van taverne Square in Mechelen en traiteur Daniel’s in Schiplaken), samen met hun echtgenotes. In de keuken staat niet één chef, maar een team van vijf koks met veel ervaring in sterrenzaken.

OP HET MENU Dit is de brasseriekeuken op haar best. Op de kaart: zeldzame zaligheden zoals kikkerbillen met lookboter en gebakken kalfshersenen, maar ook toegankelijke klassiekers zoals paling in ‘t groen.

MUST-EAT De à la minute afgedraaide, aan tafel geschepte dame blanche.

WINE & CO. Wijnfreak Vanderschueren plaatste de majestueuze wijnkamer centraal in de zaal. Veel wijnen, ook toppers, zijn per glas verkrijgbaar.

REKENING De lunch kost 32 euro (voor- en hoofdgerecht). À la carte kost een voorgerecht gemiddeld 19 euro, een hoofdgerecht 32 euro.

 

We zitten buiten

Nu de restaurants opnieuw hun binnen- én buitendeuren hebben opengezet, bundelt restaurantcriticus …

Recensie Vierbordjes

Bruno Vanspauwen: “Lezers melden mij wel eens dat ze mij nogal streng vinden. “Behalve als het goed is”, zeg ik dan. En hier is het goed.”