Lunchmenu

Voorgerecht + Hoofdgerecht

Wekelijks stellen wij u een lunchmenu voor, dagelijks geserveerd tussen 12 en 14 uur en dit per tafel voor het ganse gezelschap en niet op officiële feestdagen.

Voorgerecht: 

Noorse zalm, knolselder, Cevenne ui, butternut

Tussengerecht: 

Ravioli met aubergine, tomatensalsa, ricotta
(Supplement: € 15,-)

Hoofdgerecht:

Gekonfijte rundswang, seizoen groenten, kruidenpuree

/ € 39,-

Starters
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 6ST / 26
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 9ST / 37
Cannelloni met Noordzeekrab / 28

citrus, ui, jus van tomaat

Sashimi van TONIJN / 30

watermeloen, gember, radijs, koriander

Tataki van Noorse zalm / 26

sesam, wasabi, komkommer, Granny Smith

VITELLO TONNATO / 23
Paleta ham / 30

Iberico Bellota, +24mnd (100g)

Rundstartaar / 24

merg, Iberico ham, crème van oester, zilte groenten

RUNDSCARPACCIO BLACK ANGUS / 22

pesto, zure room, Parmezaan, notensla

IMPERIAL HERITAGE CAVIAR / 35 OF 85

oscietra 10g of 30g, blini, zure room

Burrata / 24

variatie van tomaten, gegrilde mini courgette, roggebrood

Asperges vegi / 24

Op Vlaamse wijze of met mousselinesaus

VISSOEP / 17

toast, rouille

HUISBEREIDE GARNAALKROKETTEN / 26

gefrituurde peterselie, citroen

Kikkerbillen / 22

look, kruidenboter, peterselie (4 st.)

GEBAKKEN KALFSHERSENEN / 20

hazelnootboter, kappers

MERGPIJP UIT DE OVEN / 20

met mosterd, toast

* Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen.

Main dish
Sashimi VAN TONIJN / 39

sushirijst, watermeloen, gember, radijs, koriander

PALING IN ’T GROEN / 38

groene kruiden

Asperges / 35

Op Vlaamse wijze of met mousselinesaus, natuuraardappelen

Ravioli met burrata / 27

sugar snaps, artisjok, broccolini, saus met Vermouth

Schelvishaas / 33

stoofpotje met asperges, zilte groenten, toast, natuuraardappelen

Gebakken rogvleugel / 38

kappers, hazelnootboter, courgette, spinazie, paprika, puree

Kikkerbillen / 36

look, kruidenboter, peterselie (8st)

Zeetong meunière / 49

verse tartaarsaus, sla, frieten of puree

BOUILLABAISSE ”SILO’S” / 39

rouille, toast

VOL-AU-VENT VAN HOEVEKIP / 26

mousselinesaus, sla, frieten

VOL-AU-VENT “ROYALE” / 38

kalfszwezeriken, mousseline, sla, frieten

Solomillo van Duroc / 33

Bloemkool, romanesco, jonge wortel, mosterdsaus, aardappelkroketten

Lamssteak / 36

Lardo di Colonnata, groene asperges, tuinbonen, aardappeltaartje, saus met morilles

GEBAKKEN KALFSZWEZERIKEN / 45

witte asperges, beukenzwammen, kreeft, kasteelaardappelen, kalfsjus

STEAK TARTAAR / 27

sla, frieten

ONGLET BORDELAISE / 32

mergpijp, sla, frieten (enkel bleu gebakken)

FILET PUR SIMMENTHALER (DIERENDONCK) / 44

saus naar keuze*, sla, frieten

Porterhouse “Oedslagh ” +/- 450g (DIERENDONCK) / 59

saus naar keuze*, sla, frieten

* Sauzen: Béarnaise – Bordelaise – Peperroom – Choron – Champignonroom – Vleesjus – Kruidenboter

**Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen. Bent u allergisch aan bepaalde ingrediënten, meld het ons. Onze gerechten kunnen mogelijk sporen bevatten van wettelijke allergenen. De samenstelling van de gerechten kan variëren. Dank voor uw begrip.

Dessert

DAME BLANCHE, À LA MINUTE AFGEDRAAID EN VOOR U AAN TAFEL GESERVEERD / 14

(wijn sugg.: Lafage maury Grenat : 10.00)

BRUSSELSE WAFEL,  SLAGROOM, CHOCOLADE VANILLE ROOMIJS / 13

(wijn sugg.: Lafage Maury Grenat : 10.00)

Pavlova, mango, passievrucht, yoghurt / 14

(wijn sugg.: Markus Molitor riesling spätlese : 11.50)

Banaan, amandel, pinda, witte chocolade/ 14

(wijn sugg.: Taylors Tawny 10y: 11.00)

Gemarineerde ananas, witte chocolade, pistache, kokos / 14

(wijn sugg.: Tschida muskat ottonel: 10.00)

CRÈME BRÛLÉE / 10

(wijn sugg.: Lafage Maury hors d’age: 10.00)

COUPE “COLONEL” / 13

citroensorbet – Wodka 42 Below

SABAYON MET MARSALA, VANILLE ROOMIJS / 13.00

(wijn sug: Tschida muskat ottonel: 10.00)

KAASBORD “VAN TRICHT” / 16

(wijn sugg.: Sherry Solera East India : 9.00)

We still don’t understand what a wine stopper is for.

Wijn heeft een centrale plaats gekregen in Silo’s. In het midden van de zaal om precies te zijn. Daar staat de monumentale wijnkamer, waarin alle wijnen die door Dimitri Cuypers geselecteerd werden, in optimale omstandigheden bewaard worden.

Een andere troef bij Silo’s is de uitstekende wijnselectie waarvan de meeste wijnen bovendien per glas te verkrijgen zijn dankzij het Vin Au Verre system.

Alle wijnen die in Silo’s geschonken worden kunnen bovendien ook aangekocht worden om ze thuis in uw vertrouwde omgeving te degusteren.

Maandag - Vrijdag middag 12u - 14u
(sluiting rond 15u30)
avond 18u00 - 20u30
(sluiting rond 23u30)
Zaterdag middag gesloten
avond 18u00 - 20u30 (sluiting rond 23u30)
één op de twee zaterdagen gesloten
Zondag hele dag gesloten

© Silo’s | BE 0564.806.650 | Privacybeleid | By Publiplus