Lunchmenu
Voorgerecht + Hoofdgerecht
Wekelijks stellen wij u een lunchmenu voor, dagelijks geserveerd tussen 12 en 14 uur en dit per tafel voor het ganse gezelschap en niet op officiële feestdagen.
Voorgerecht:
Toast met gerookte paling, gekonfijte selder-knolselder, lavasolie, kappers
Hoofdgerecht:
Filet van Landes kip, rilette, prinsessenboontjes, erwten, aardappeltaartje, Madeira saus
/ € 39
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 6ST / 26
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 9ST / 37
GEROOKTE ZALM UIT WILSELE / 24
kwartelei, sucrine sla, cocktailsaus, brioche
Makreel / 22
Noordzee krab, quinoa, honingtomaat, peterselie
TARTAAR VAN TONIJN / 30
avocado, creme van sesam, ponzu vinaigrette
KREEFTENSALADE / 41
sucrine sla, aardappelcrumble, sinaasappel
VITELLO TONNATO / 22
HANDGESNEDEN RUNDSTARTAAR / 23
oestercreme, radijzen, karnemelkdressing
PALETA HAM 100% IBERICO BELLOTA / 30
+24mnd (100gr)
RUNDSCARPACCIO BLACK ANGUS / 20
parmezaan, notensla
IMPERIAL HERITAGE CAVIAR / 35 OF 85
oscietra 10g of 30g, blini, zure room
Carpaccio van rode biet/ 19
feta, kikkererwten, walnoten, ruccola
Vlaamse asperges / 23
op “Vlaamse wijze” of met mousselinesaus
VISSOEP / 16
toast, rouille
SMEUS MET KARNEMELK / 23
grijze garnalen, gepocheerd hoeve ei, hazelnootboter
HUISBEREIDE GARNAALKROKETTEN / 23
gefrituurde peterselie, citroen
GEBAKKEN KALFSHERSENEN / 20
hazelnootboter, kappers
MERGPIJP UIT DE OVEN / 20
met mosterd, toast
KIKKERBILLEN / 20
tuinkruidenboter, peterselie (4st)
* Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen.
TARTAAR EN TATAKI VAN TONIJN / 39
quinoa, avocado, crème van sesam, ponzu vinaigrette
KREEFTENSALADE / 64
sucrine sla, aardappelcrumble, sinaasappelvinaigrette
KIKKERBILLEN / 34
tuinkruidenboter, peterselie (8st.)
PALING IN ’T GROEN / 38
groene kruiden
Vlaamse asperges / 34
op “Vlaamse wijze” of met mousselinesaus, natuuraardappelen
OPEN RAVIOLI MET SEIZOEN GROENTEN / 27
mozzarellacreme, rucola, jus van groenten
RAVIOLI MET KREEFT / 32
gestoofde prei, kreeftensaus
SLIPTONGEN MEUNIÈRE / 38
verse tartaarsaus, slaatje, frieten of puree
Koolvishaas / 30
Stoofpotje van asperges met zeekraal, witte wijnsaus, natuuraardappelen
BOUILLABAISSE ”SILO’S” / 38
rouille, toast
VOL-AU-VENT VAN HOEVEKIP / 24
mousselinesaus, sla, frieten
VOL-AU-VENT “ROYALE” / 36
kalfszwezeriken, mousseline, sla, frieten
ANJOU DUIF “CLAMART” / 42
jonge erwtjes, sucrine sla, kasteelaardappelen, porto saus
‘Aligot’ puree met ‘pulled lamb’ / 32
tuinbonen, jonge wortelen
GEBAKKEN KALFSZWEZERIKEN / 44
Vlaamse asperges, beukenzwammen, kasteelaardappelen, kreeftensaus
STEAK TARTAAR / 26
sla, frieten
ONGLET BORDELAISE / 31
mergpijp, sla, frieten (enkel bleu gebakken)
FILET PUR SIMMENTHALER (DIERENDONCK) / 43
saus naar keuze*, sla, frieten
* Sauzen: Béarnaise – Bordelaise – Peperroom – Choron – Champignonroom – Vleesjus – Kruidenboter
**Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen. Bent u allergisch aan bepaalde ingrediënten, meld het ons. Onze gerechten kunnen mogelijk sporen bevatten van wettelijke allergenen. De samenstelling van de gerechten kan variëren. Dank voor uw begrip.
Dessert
CRÈME BRÛLÉE / 9
(wijn sugg.: Lustau Sherry East India: 8.00)
BRUSSELSE WAFEL, CHOCOLADESAUS, SLAGROOM, VANILLE ROOMIJS / 12
(wijn sugg.: Niepoort “Trudy”: 8.00)
NOUGAT GLACÉ, ROOD FRUIT / 12
(wijn sugg.: MMuscat de Rivesaltes 8.00)
Café glacé / 13
(wijn sugg.: Lafage Rivesaltes hors d’âge: 10.00)
MASCARPONE, SPECULOOS / 13
(wijn sugg.: Lafage Rivesaltes hors d’âge: 10.00)
DAME BLANCHE, À LA MINUTE AFGEDRAAID EN VOOR U AAN TAFEL GESERVEERD / 13
(wijn sugg.: Niepoort “Trudy”: 8.00)
COUPE “COLONEL” / 13
citroensorbet – Wodka 42 Below
SABAYON MET MARSALA, VANILLE ROOMIJS / 13.00
(wijn sug: Muscat de Rivesaltes: 8.00)
KAASBORD “VAN TRICHT” / 16
(wijn sugg.: Lustau Sherry East India: 8.00)
We still don’t understand what a wine stopper is for.
Een andere troef bij Silo’s is de uitstekende wijnselectie waarvan de meeste wijnen bovendien per glas te verkrijgen zijn dankzij het Vin Au Verre system.
Alle wijnen die in Silo’s geschonken worden kunnen bovendien ook aangekocht worden om ze thuis in uw vertrouwde omgeving te degusteren.
Maandag - Vrijdag | middag 12u - 14u (sluiting rond 15u30) avond 18u00 - 20u30 (sluiting rond 23u30) |
Zaterdag | middag gesloten avond 18u00 - 20u30 (sluiting rond 23u30) |
Zondag | een hele dag gesloten |
© 2023 Silo’s | BE 0564.806.650 | Privacybeleid | By Publiplus