Lunchmenu
Voorgerecht + Hoofdgerecht
Wekelijks stellen wij u een lunchmenu voor, dagelijks geserveerd tussen 12 en 14 uur en dit per tafel voor het ganse gezelschap en niet op officiële feestdagen.
Voorgerecht:
Gebrande makreel, appel, selder, beukenzwammen, witte wijn saus
Tussengerecht:
Carpaccio van courgette, stratciatella
(Supplement: € 15,-)
Hoofdgerecht:
Gentse waterzooi van piepkuiken, natuuraardappelen
/ € 39,-
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 6ST / 26
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 9ST / 37
Pulpo / 26
parelcouscous, seizoensgroenten
Sashimi van TONIJN / 30
watermeloen, gember, radijs, koriander
Tataki van Noorse zalm / 26
sesam, wasabi, komkommer, Granny Smith
VITELLO TONNATO / 23
Paleta ham / 30
Iberico Bellota, +24mnd (100g)
Thai beef salad / 24
RUNDSCARPACCIO BLACK ANGUS / 22
Parmezaan, notensla
IMPERIAL HERITAGE CAVIAR / 35 OF 85
oscietra 10g of 30g, blini, zure room
Burrata
/ 24
variatie van tomaten, gegrilde mini courgette, roggebrood
Asperges
/ 24
op Vlaamse wijze of met mousselinesaus
VISSOEP / 17
toast, rouille
HUISBEREIDE GARNAALKROKETTEN / 26
gefrituurde peterselie, citroen
Kikkerbillen / 22
look, kruidenboter, peterselie (4 st.)
GEBAKKEN KALFSHERSENEN / 20
hazelnootboter, kappers
MERGPIJP UIT DE OVEN / 22
kruidenkorst, toast
* Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen.
Sashimi VAN TONIJN / 39
sushirijst, watermeloen, gember, radijs, koriander
PALING IN ’T GROEN / 38
groene kruiden
Asperges
/ 35
op Vlaamse wijze of met mousselinesaus, natuuraardappelen
Open ravioli
/ 27
tuinbonen, lamsoor, bonenkruid, groene kruidensaus
Zeewolffilet / 36
fregola, groenten salsa, chorizo
Gebakken gamba’s (6st.)/ 36
tuinkruidenboter, peterselie, sucrine sla, sinaasappel
Kikkerbillen / 36
look, kruidenboter, peterselie (8st)
Zeetong meunière / 49
verse tartaarsaus, sla, frieten of puree
BOUILLABAISSE ”SILO’S” / 39
rouille, toast
VOL-AU-VENT VAN HOEVEKIP / 26
mousselinesaus, sla, frieten
VOL-AU-VENT “ROYALE” / 38
kalfszwezeriken, mousseline, sla, frieten
Suprême van maïskip / 34
farce met ganzenlever, snijbiet, polenta, honing-mosterdsaus
Lamsfilet / 38
Lardo di Colonnata, groene asperges, tuinbonen, aardappeltaartje, saus met morilles
GEBAKKEN KALFSZWEZERIKEN / 45
witte asperges, beukenzwammen, kreeft, kasteelaardappelen, kalfsjus
STEAK TARTAAR / 28
sla, frieten
ONGLET BORDELAISE / 3
mergpijp met kruidenkorst, sla, frieten (enkel bleu gebakken)
FILET PUR SIMMENTHALER (DIERENDONCK) / 45
saus naar keuze*, sla, frieten
Porterhouse “Oedslagh ” +/- 450g (DIERENDONCK) / 59
saus naar keuze*, sla, frieten
* Sauzen: Béarnaise – Bordelaise – Peperroom – Choron – Champignonroom – Vleesjus – Kruidenboter
**Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen. Bent u allergisch aan bepaalde ingrediënten, meld het ons. Onze gerechten kunnen mogelijk sporen bevatten van wettelijke allergenen. De samenstelling van de gerechten kan variëren. Dank voor uw begrip.
Dessert
DAME BLANCHE, À LA MINUTE AFGEDRAAID EN VOOR U AAN TAFEL GESERVEERD / 14
(wijn sugg.: Lafage Maury Grenat : 10.00)
BRUSSELSE WAFEL, AARDBEIEN, SLAGROOM, VANILLE ROOMIJS / 14
(wijn sugg.: Tschida Muskat Ottonel : 10.00)
Pavlova, mango, passievrucht, yoghurt / 14
(wijn sugg.: Markus Molitor riesling spätlese : 11.50)
Taartje met braambessen en bosbessen, verveine / 14
(wijn sugg.: Markus Molitor riesling spätlese : 11.50)
Aardbei, yoghurt, basilicum, chocolade / 14
(wijn sugg.: Tschida muskat ottonel: 10.00)
CRÈME BRÛLÉE / 10
(wijn sugg.: Lafage Rivesaltes hors d’age: 10.00)
COUPE “COLONEL” / 13
citroensorbet – Wodka 42 Below
SABAYON MET MARSALA, VANILLE ROOMIJS / 13.00
(wijn sug: Lafage Rivesaltes hors d’age: 10.00)
KAASBORD “VAN TRICHT” / 16
(wijn sugg.: Sherry Solera East India : 9.00)
We still don’t understand what a wine stopper is for.
Een andere troef bij Silo’s is de uitstekende wijnselectie waarvan de meeste wijnen bovendien per glas te verkrijgen zijn dankzij het Vin Au Verre system.
Alle wijnen die in Silo’s geschonken worden kunnen bovendien ook aangekocht worden om ze thuis in uw vertrouwde omgeving te degusteren.
Maandag - Vrijdag | middag 12u - 14u (sluiting rond 15u30) avond 18u00 - 20u30 (sluiting rond 23u30) |
Zaterdag | middag gesloten avond 18u00 - 20u30 (sluiting rond 23u30) één op de twee zaterdagen gesloten |
Zondag | hele dag gesloten |
© Silo’s | BE 0564.806.650 | Privacybeleid | By Publiplus