Lunchmenu

Voorgerecht + Hoofdgerecht

Wekelijks stellen wij u een lunchmenu voor, dagelijks geserveerd tussen 12 en 14 uur en dit per tafel voor het ganse gezelschap en niet op officiële feestdagen.

Voorgerecht: 

Gegrilde octopus, bloemkoel, ui, aioli

Tussengerecht: 

Butternutsoep, rivierkreeft, Provençaalse toast 
(Supplement: € 15,-)

Hoofdgerecht:

Entrecôte “Black Agnus”, tomaat, courgette, groene peper roomsaus, frieten

/ € 39,-

Starters
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 6ST / 26
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 9ST / 37
Ceviche van zeebaars / 24

bloemkool, duindoornbes, zilverui, leche de tigre

TARTAAR VAN TONIJN / 30

avocado, creme met sesam, ponzu vinaigrette

KREEFTENSALADE / 41

sucrine sla, aardappelcrumble, sinaasappel

Gelakte Dorade Royale / 22

zeegroenten, Granny Smith, pan cristal

VITELLO TONNATO / 22
Hadgesneden kalfstartaar / 26

gepekelde groenten, gebakken eendenlever

Tataki van rund / 23

sucrine sla, tomaat, rode ui, krokant van aardappel, dragon

Picanha van Wagyu / 28

4 weken gerijpt

RUNDSCARPACCIO BLACK ANGUS / 21

parmezaan, notensla

IMPERIAL HERITAGE CAVIAR / 35 OF 85

oscietra 10g of 30g, blini, zure room

Aubergine / 19

burrata, parelcouscous, pesto

Ravioli met eekhoorntjesbrood / 24

akkerzwam, eierdooierzwam, Scamorza

VISSOEP / 16

toast, rouille

HUISBEREIDE GARNAALKROKETTEN / 23

gefrituurde peterselie, citroen

GEBAKKEN KALFSHERSENEN / 20

hazelnootboter, kappers

MERGPIJP UIT DE OVEN / 20

met mosterd, toast

KIKKERBILLEN / 20

tuinkruidenboter, peterselie (4st)

* Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen.

Main dish
TARTAAR EN TATAKI VAN TONIJN / 39

quinoa, avocado, crème met sesam, ponzu vinaigrette

KREEFTENSALADE / 64

sucrine sla, aardappelcrumble, sinaasappelvinaigrette

KIKKERBILLEN / 34

tuinkruidenboter, peterselie (8st.)

PALING IN ’T GROEN / 38

groene kruiden

Stoofpot van groenen linzen de Puy / 25

jonge wortel, spinazie, Kalamáta olijven

Ravioli met eekhoorntjesbrood/ 28

akkerzwam, eierdooierzwam, Scamorza

Gebakken rog vleugel / 32

kappers, hazelnootboter, trostomaat, spinazie/doperwtenpuree

SLIPTONGEN MEUNIÈRE / 40

verse tartaarsaus, slaatje, frieten of puree

Pladijsfilet/ 33

Oostendse wijze, prei, knolselder, aardappelpuree

BOUILLABAISSE ”SILO’S” / 38

rouille, toast

VOL-AU-VENT VAN HOEVEKIP / 24

mousselinesaus, sla, frieten

VOL-AU-VENT “ROYALE” / 36

kalfszwezeriken, mousseline, sla, frieten

ANJOU DUIF “CLAMART” / 42

jonge erwtjes, sucrine sla, kasteelaardappelen, porto saus

Varkensribstuk Duroc / 31

Bimi, lente ui, varkenswang kroket, mosterdsaus

GEBAKKEN KALFSZWEZERIKEN / 44

witloof, oesterzwammen, kasteelaardappelen, kreeftensaus

STEAK TARTAAR / 26

sla, frieten

ONGLET BORDELAISE / 31

mergpijp, sla, frieten (enkel bleu gebakken)

FILET PUR SIMMENTHALER (DIERENDONCK) / 43

saus naar keuze*, sla, frieten

* Sauzen: Béarnaise – Bordelaise – Peperroom – Choron – Champignonroom – Vleesjus – Kruidenboter

**Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen. Bent u allergisch aan bepaalde ingrediënten, meld het ons. Onze gerechten kunnen mogelijk sporen bevatten van wettelijke allergenen. De samenstelling van de gerechten kan variëren. Dank voor uw begrip.

Dessert

CRÈME BRÛLÉE / 9

(wijn sugg.: Lustau Sherry East India: 8.00)

BRUSSELSE WAFEL, CHOCOLADESAUS, SLAGROOM, VANILLE ROOMIJS / 13

(wijn sugg.: Niepoort “Trudy”: 8.00)

Structuren van chocolade, pompelmoes, hazelnoten / 13

(wijn sugg.: Lustau Sherry East India: 8.00)

Café glacé / 13

(wijn sugg.: Lafage Rivesaltes hors d’âge: 10.00)

Ananascarpaccio, mango, munt, citroensorbet / 13

(wijn sugg.: Tschida Muskat Ottonel: 8.00)

DAME BLANCHE, À LA MINUTE AFGEDRAAID EN VOOR U AAN TAFEL GESERVEERD / 13

(wijn sugg.: Niepoort “Trudy”: 8.00)

COUPE “COLONEL” / 13

citroensorbet – Wodka 42 Below

SABAYON MET MARSALA, VANILLE ROOMIJS / 13.00

(wijn sug: Lafage Rivesaltes hors d’age: 10.00)

KAASBORD “VAN TRICHT” / 16

(wijn sugg.: Lustau Sherry East India: 8.00)

We still don’t understand what a wine stopper is for.

Wijn heeft een centrale plaats gekregen in Silo’s. In het midden van de zaal om precies te zijn. Daar staat de monumentale wijnkamer, waarin alle wijnen die door Dimitri Cuypers geselecteerd werden, in optimale omstandigheden bewaard worden.

Een andere troef bij Silo’s is de uitstekende wijnselectie waarvan de meeste wijnen bovendien per glas te verkrijgen zijn dankzij het Vin Au Verre system.

Alle wijnen die in Silo’s geschonken worden kunnen bovendien ook aangekocht worden om ze thuis in uw vertrouwde omgeving te degusteren.

Maandag - Vrijdag middag 12u - 14u
(sluiting rond 15u30)
avond 18u00 - 20u30
(sluiting rond 23u30)
Zaterdag middag gesloten
avond 18u00 - 20u30 (sluiting rond 23u30)
Zondag een hele dag gesloten

© 2023 Silo’s | BE 0564.806.650 | Privacybeleid | By Publiplus