Lunchmenu

Voorgerecht + Hoofdgerecht

Wekelijks stellen wij u een lunchmenu voor, dagelijks geserveerd tussen 12 en 14 uur en dit per tafel voor het ganse gezelschap en niet op officiële feestdagen.

Voorgerecht: 

Traaggegaarde Landes kip, tandoori, platbrood

Tussengerecht: 

Panna cotta met Zeeuwse mosselen
(Supplement: € 15,-)

Hoofdgerecht:

Filet van makreel, pompoen, dooierzwammen, lauwe vinaigrette, kasteelaardappelen

/ € 39,-

Starters
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 6ST / 26
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 9ST / 37
Carpaccio van coquilles / 28

aardpeer, gepekelde sjalot

SASHIMI VAN TONIJN / 30

terriyaki, radijs, edamame, citrus, ponzo vinaigrette

Gravad’lax / 23

dille, rammenas, nori

VITELLO TONNATO / 23
Wildpastei / 23

gepekelde bloemkool, boerenjongens, veenbessen

Terrine van ganzenlever / 28

koolrabi, compote van vijgen, verse vijgen, brioche

RUNDSCARPACCIO BLACK ANGUS / 22

pesto, zure room, Parmezaan, notensla

IMPERIAL HERITAGE CAVIAR / 35 OF 85

oscietra 10g of 30g, blini, zure room

Crème brûlée van geitenkaas / 22

gepekelde groenten, notensla

Carpaccio van rode biet vegi / 22

eierdooierzwammen, kikkererwten, feta, notensla

Gebakken coquilles / 31

bloedworst, knolselder, pastinaak, hazelnoot

VISSOEP / 17

toast, rouille

HUISBEREIDE GARNAALKROKETTEN / 26

gefrituurde peterselie, citroen

Kikkerbillen / 22

look, kruidenboter, peterselie (4 st.)

GEBAKKEN KALFSHERSENEN / 20

hazelnootboter, kappers

MERGPIJP UIT DE OVEN / 20

met mosterd, toast

* Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen.

Main dish
SASHIMI VAN TONIJN / 39

sushirijst, terriyaki, radijs, edamame, citrus, ponzu

PALING IN ’T GROEN / 38

groene kruiden

Indonesisch stoofpotje / 25

boterbiet, portobello, pastinaal, peterseliewortel

Ravioli met eekhoorntjesbrood / 28

herfstpaddenstoelen, ricotta di buffala

Schelvishaas / 35

bloemkool, peultjes, aardappelpuree, Dijonaisesaus

Gebakken coquilles / 45

bloedworst, knolselder, pastinaak, hazelnoot, kasteelaardappelen

Kikkerbillen / 36

look, kruidenboter, peterselie (8st)

Zeetong meunière / 49

verse tartaarsaus, sla, frieten of puree

BOUILLABAISSE ”SILO’S” / 39

rouille, toast

VOL-AU-VENT VAN HOEVEKIP / 26

mousselinesaus, sla, frieten

VOL-AU-VENT “ROYALE” / 38

kalfszwezeriken, mousseline, sla, frieten

Fazant (2 pers) / 80

wildgarnituur, aardappelkroketten, “Fine Champagne” saus

Hazenrug (2 pers) / 90

wildgarnituur, peer, zwarte pens, knolselderpuree, “Grand-Veneur” saus

GEBAKKEN KALFSZWEZERIKEN / 43

schorseneren, herfstpaddenstoelen, kasteelaardappelen, Madeirasaus

STEAK TARTAAR / 27

sla, frieten

ONGLET BORDELAISE / 32

mergpijp, sla, frieten (enkel bleu gebakken)

FILET PUR SIMMENTHALER (DIERENDONCK) / 44

saus naar keuze*, sla, frieten

Porterhouse “Oedslagh ” +/- 450g (DIERENDONCK) / 59

saus naar keuze*, sla, frieten

* Sauzen: Béarnaise – Bordelaise – Peperroom – Choron – Champignonroom – Vleesjus – Kruidenboter

**Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen. Bent u allergisch aan bepaalde ingrediënten, meld het ons. Onze gerechten kunnen mogelijk sporen bevatten van wettelijke allergenen. De samenstelling van de gerechten kan variëren. Dank voor uw begrip.

Dessert

DAME BLANCHE, À LA MINUTE AFGEDRAAID EN VOOR U AAN TAFEL GESERVEERD / 14

(wijn sugg.: Appassimento Tinto Finale : 10.00)

BRUSSELSE WAFEL,  SLAGROOM, CHOCOLADE VANILLE ROOMIJS / 14

(wijn sugg.: Appassimento Tinto Finale : 10.00)

Chocolade moelleux, vanilles roomijs / 14

(wijn sugg.: Appassimento Tinto Finale : 10.00)

Witte chocolade, peer, vanille, mascarpone / 14

(wijn sugg.: Lafage hors d’age: 10.00)

Appel, crumble, groene thee, vanille roomijs / 14

(wijn sugg.: Coup de coeur – Gros Manseng: 7.00)

CRÈME BRÛLÉE / 9

(wijn sugg.: Lustau Sherry East India: 9.00)

COUPE “COLONEL” / 13

citroensorbet – Wodka 42 Below

SABAYON MET MARSALA, VANILLE ROOMIJS / 13.00

(wijn sug: Lafage Rivesaltes hors d’age: 10.00)

KAASBORD “VAN TRICHT” / 16

(wijn sugg.: Taylor’s Tawny 10 yo: 11.00)

We still don’t understand what a wine stopper is for.

Wijn heeft een centrale plaats gekregen in Silo’s. In het midden van de zaal om precies te zijn. Daar staat de monumentale wijnkamer, waarin alle wijnen die door Dimitri Cuypers geselecteerd werden, in optimale omstandigheden bewaard worden.

Een andere troef bij Silo’s is de uitstekende wijnselectie waarvan de meeste wijnen bovendien per glas te verkrijgen zijn dankzij het Vin Au Verre system.

Alle wijnen die in Silo’s geschonken worden kunnen bovendien ook aangekocht worden om ze thuis in uw vertrouwde omgeving te degusteren.

Maandag - Vrijdag middag 12u - 14u
(sluiting rond 15u30)
avond 18u00 - 20u30
(sluiting rond 23u30)
Zaterdag middag gesloten
avond 18u00 - 20u30 (sluiting rond 23u30)
één op de twee zaterdagen gesloten
Zondag hele dag gesloten

© 2024 Silo’s | BE 0564.806.650 | Privacybeleid | By Publiplus