Lunchmenu

Voorgerecht + Hoofdgerecht

Wekelijks stellen wij u een lunchmenu voor, dagelijks geserveerd tussen 12 en 14 uur en dit per tafel voor het ganse gezelschap en niet op officiële feestdagen.

Voorgerecht: 

Marbré van schelvis, algen, zeekraal, rode biet, citrus gel

Tussengerecht: 

Pompoensoep met ravioli
(Supplement: € 15,-)

Hoofdgerecht:

Stoofpotje van fazant, paddenstoelen, chips van peterseliewortel, mousselinesaus, aardappelkroketten

/ € 39,-

Starters
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 6ST / 26
TIA MARAA DIEPE IERS-FRANSE OESTERS 9ST / 37
Gravad’lax / 24

radijs, zeegroenten, dillemayonaise, platbrood

TARTAAR VAN TONIJN / 30

avocado, creme met sesam, ponzu vinaigrette

KREEFTENSALADE / 41

sucrine sla, aardappelcrumble, sinaasappel

Carpaccio van coquilles / 28

limoen, koriander

VITELLO TONNATO / 22
Terrine van ganzenlever / 27

kweepeer, vijg; brioche

Wildpastei / 23

butternut, veenbessen

Paleta “Iberico Bellota” / 30

24 maanden gerijpt

RUNDSCARPACCIO BLACK ANGUS / 21

parmezaan, notensla

IMPERIAL HERITAGE CAVIAR / 35 OF 85

oscietra 10g of 30g, blini, zure room

Carpaccio van rode biet / 19

Eierdooierzwammen, kikkererwt, feta, notensla

Ravioli met eekhoorntjesbrood vegi / 24

akkerzwam, eierdooierzwam, Scamorza

VISSOEP / 16

toast, rouille

HUISBEREIDE GARNAALKROKETTEN / 23

gefrituurde peterselie, citroen

GEBAKKEN KALFSHERSENEN / 20

hazelnootboter, kappers

MERGPIJP UIT DE OVEN / 20

met mosterd, toast

KIKKERBILLEN / 20

tuinkruidenboter, peterselie (4st)

* Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen.

Main dish
TARTAAR EN TATAKI VAN TONIJN / 39

quinoa, avocado, crème met sesam, ponzu vinaigrette

KREEFTENSALADE / 64

sucrine sla, aardappelcrumble, sinaasappelvinaigrette

KIKKERBILLEN / 34

tuinkruidenboter, peterselie (8st.)

PALING IN ’T GROEN / 38

groene kruiden

Toast met herfstpaddenstoelen / 25

zure room en Madeira, gepocheerd ei

Ravioli met eekhoorntjesbrood / 28

akkerzwam, eierdooierzwam, Scamorza

Zeewolf / 33

kokkels, kreeftensaus, schorseneren, spinazie, kasteelaardappelen

SLIPTONGEN MEUNIÈRE / 40

verse tartaarsaus, slaatje, frieten of puree

Gebakken coquilles / 45

Aardpeer, peterseliewortel, hazelnoot

BOUILLABAISSE ”SILO’S” / 38

rouille, toast

VOL-AU-VENT VAN HOEVEKIP / 25

mousselinesaus, sla, frieten

VOL-AU-VENT “ROYALE” / 37

kalfszwezeriken, mousseline, sla, frieten

Hazenrug / 90 (2 pers.)

wildgarnituur, peer, zwarte pens, knolselderpuree, “Grand-Veneur” saus

Fazant / 80 (2 pers.) 

wildgarnituur, aardappelkroketten, “Fine Champagne” saus 

GEBAKKEN KALFSZWEZERIKEN / 44

witloof, oesterzwammen, kasteelaardappelen, kreeftensaus

STEAK TARTAAR / 26

sla, frieten

ONGLET BORDELAISE / 31

mergpijp, sla, frieten (enkel bleu gebakken)

FILET PUR SIMMENTHALER (DIERENDONCK) / 43

saus naar keuze*, sla, frieten

* Sauzen: Béarnaise – Bordelaise – Peperroom – Choron – Champignonroom – Vleesjus – Kruidenboter

**Alle gerechten en prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbaarheid en marktprijzen. Bent u allergisch aan bepaalde ingrediënten, meld het ons. Onze gerechten kunnen mogelijk sporen bevatten van wettelijke allergenen. De samenstelling van de gerechten kan variëren. Dank voor uw begrip.

Dessert

CRÈME BRÛLÉE / 9

(wijn sugg.: Lustau Sherry East India: 8.00)

BRUSSELSE WAFEL, CHOCOLADESAUS, SLAGROOM, VANILLE ROOMIJS / 13

(wijn sugg.: Niepoort “Trudy”: 8.00)

Chocolade moelleux, bramen, vanille roomijs/ 13

(wijn sugg.: Lafage Maury Gr: 10.00)

Peer “Belle Hélène” / 13

(wijn sugg.: Tschida Muskat Ottonel: 8.00)

Appelcake, yoghurtijs, kaneel / 13

(wijn sugg.: Tschida Muskat Ottonel: 8.00)

DAME BLANCHE, À LA MINUTE AFGEDRAAID EN VOOR U AAN TAFEL GESERVEERD / 13

(wijn sugg.: Niepoort “Trudy”: 8.00)

COUPE “COLONEL” / 13

citroensorbet – Wodka 42 Below

SABAYON MET MARSALA, VANILLE ROOMIJS / 13.00

(wijn sug: Lafage Rivesaltes hors d’age: 10.00)

KAASBORD “VAN TRICHT” / 16

(wijn sugg.: Lustau Sherry East India: 8.00)

We still don’t understand what a wine stopper is for.

Wijn heeft een centrale plaats gekregen in Silo’s. In het midden van de zaal om precies te zijn. Daar staat de monumentale wijnkamer, waarin alle wijnen die door Dimitri Cuypers geselecteerd werden, in optimale omstandigheden bewaard worden.

Een andere troef bij Silo’s is de uitstekende wijnselectie waarvan de meeste wijnen bovendien per glas te verkrijgen zijn dankzij het Vin Au Verre system.

Alle wijnen die in Silo’s geschonken worden kunnen bovendien ook aangekocht worden om ze thuis in uw vertrouwde omgeving te degusteren.

Maandag - Vrijdag middag 12u - 14u
(sluiting rond 15u30)
avond 18u00 - 20u30
(sluiting rond 23u30)
Zaterdag middag gesloten
avond 18u00 - 20u30 (sluiting rond 23u30)
Zondag een hele dag gesloten

© 2023 Silo’s | BE 0564.806.650 | Privacybeleid | By Publiplus